Tuesday, June 27, 2017

Raya ke-3

Dulu masa kecik2, suka lah raya. Bila dah jadi mokcik2, raya means d end of Ramadhan, teruslah hati rasa sedeyyyy mengenangkan tadarus yang tak abes serta checklist yang tak berapa nak banyak ticked tu.

Saya pernah dengar ceramah, bila Allah tak berkehendakkan kita, Dia akan sibukkan kita dengan urusan dunia. Insaf.

Dalam sedih tak sedih tu, 4,5 pinggan juga habis...

This year Dhani dah pandai bercakap. It always fun listening to him n his brother, Danish. Paling tak menahan dia suka bergurau "poke", sakit gila kot..

Izzati came back on Friday, I fetched her at Behrang R&R. Her friends were on their way to Temerloh. Sometimes I could not believe our first niece is 21 and going to be a teacher in 3 years time.

Nadia, Zudin, Ecah n An came back a day later. Fun-filled raya after stormy affair over Emon, the cat. Poyo!!!

Arif took a long break, first time.
One of Acho's friends sembelih lembu to be distributed to the kampung-folk on Friday evening. So that night, all my bros n their friends lapah daging in front of #18.
Untung ada ramai adik lelaki. Saya tarik selimut n tidur.

We had our traditional soup on Raya eve. My sisters r good cook.
On d first raya, despite her condition, Nik n her daughters made Mee Rebus. Sedap gilerrr..

on 2nd raya, saya dah start puasa. Partly, saya takut tak sempat habis sebab saya tak larat sangat puasa hari kerja sekarang, mainly sebab saya sangat berharap tahun depan saya akan berpeluang dijemput ke tanah suci.

The keyword is JEMPUTAN.
Duit banyak, badan yang sihat, CGPA 4# pun belum tentu akan diizin ke sana.

Doa-doakanlah...,



No comments: