Tuesday, July 25, 2017

A certain Mr A

Saya memang ada ramaiiiiii kawan.
Ada kawan ketawa, ada kawan menangis dan ada kawan yang macam Mr A. Dia x masuk dalam dua kategori di atas.

Kami jarang berbual.
Nak cerita apa?
Saya selalu letakkan jarak profesional dan personal yang jelas, dengan sesiapa sahaja.

Kot nak cerita hal yang nyiang rapik, ko pergi liked Facebook KRT. Kuasa...


Bila saya sedang usahakan event ni, saya beritahu dia. Padahal takder kena mengena pun.

Bila saya nak apa2, dia tolong, padahal itu bukan kerja dia pun. It had been going on since April, initially dat was d first plan.

A week before d event,  he went out weeks for marking. Towards d end, there were so many problems popped up.

One night, saya hampir terlelap bila teringatkan sesuatu. Terus saya melompat capai henfon texted kawan beritahu we forgot something.

She replied with smiley emoticon.
Like seriously??????

I texted him. Hari dah tgh mlm. Tapi saya xkan boleh lelap. It was big.

He replied.
He helped.
The next day he came back, n I showed him d draft. He dozed off. Kerja marking tu gilalah stress out, tu saya faham. Tapi saya stress jugak...

He did helped.
Things settled.

"Dah ok belum ni?" dia follow up lagi.
It was gud when u hv someone to rely on.

It is great when u have someone to.share ur Dreams, giving d Kids the best.

I remembered seeking help from TheOtherFriends when I did d same last year. Later he called Abang Bro.

"Lain kali kalau nak apa2, tak payah nak stress2. Cakap je. Considered done", dia kata. Saya pun tersengih macam kerang busuk..

Later TheOldFriend will come n help too. Sumpah saya rasa kehilangan sangat.

Saya fikir Dia pinjamkan saya rakan2 yang baik... Bila mereka berdua pergi, I was so hopeless.

Gigih saya berdoa, semoga Allah kirimkan rakan2 yang baik dan takkan aniayai saya lagi.

In a way, I think Mr A is really a great friend.

No comments: