Thursday, July 27, 2017

Aku sakit macam hang.

Tempat kerja saya sangat besar. Dulu kami berjumpa setiap hari di faded-pinkish sofa. Now not anymore.

Sometimes days passed by without talking to one another.
Nak cakap apa pun?

On Monday I kept thinking about TheOtherFriend.
Orang kata kalau kita teringat, mungkin orang yang diingati itu pun sedang terfikir pasal kita juga.
Orang katalah...😘

I called,  but he did not pick up.
"G mana?" saya kirimkan pesanan ringkas.

Beliau balas berjam2 kemudian. Jatuh sakit. Teruk juga.

"Sakit macam mana?" saya tanya.
"Sakit yang macam hang selalu sakit tu la", dia jawab.
Nampak tak...

Mokcik sentiasa jadi idola beliau.
Sakit pun tiru mokcik..😘
Eh... πŸ˜‚
ok kita kiv soalan.
Orang tengah sakit kita kasi soalan murni2 je...
"Dah tu buat apa je la?" saya tanya lagi..
"Mengucap..." dia jawab pendek.

Ermmm.
Erkkk.
I knew it was damn Serious when he was given 2-days leave.

Hari ni kebetulan kami terserempak,  jadi saya bertanya khabarnya.😘
Sakit macam nak mati tu betul la. He even planned siapa yg nak mandikan jenazahnya n which kopiah dia nak suruh isterinya pakaikan.
Sampai ke tahap tu sakitnya.

Saya dah tulis banyak kali betapa tergurisnya hati mokcik bila dia selalu mengejek bila mokcik jatuh sakit.
Selalu.
Sampainya hatiπŸ˜‚


Since he mentioned,  d pain he endured was like mine, sumpah mokcik takder niat nak balas dendam.

Cuma ye la kan... Alang2 dah sakit macam mokcik katanya,

" ada bleeding tak?"
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

No comments: