Thursday, July 06, 2017

Doa

Sorry...  Tetiba mushy pula..

Hari ni saya ada appointment.  Semua pun dimeterai melalui telefon. Bohonglah kalau saya cakap saya tak takut.

Berjumpa dan berunding dengan orang yang tak dikenali, memang saya sangat takut. What if they con me?

I was given a name a contact number. The meeting point is somewhere remote. Saya menggigil.

Saya tak tau nak ajak siapa. Semua orang claimed mereka tengah bizi. Lagilah saya stress...

Rasa nak melompat ke awan biru bila Mami Ita agreed to go together on.short notice. I just couldnt believe my luck.

We waited at d wrong place though. Duh..

Once we arrived at d meeting point...
Once again, I think Lady Luck is smiling on me.

I know HIM.
He sat opposite of me during the last meeting. I liked him instantly.

But still, coming to dif ground might change people a bit. We went straight to business. I handed him d documents n from there we began our negotiation.

Did I tell u peeps I m a lousy negotiator. I m pushy n manipulative hahahaha...

Thanks to both Mami n the man easy nature,  d meeting went well.
Gigih pula beliau berkongsi idea dan pengalaman, which was very much appreciated.

Ada orang bagi idea dengan niat nak show off. Ada orang menolong dengan niat ada udang di sebalik batu. Mami had been with me for 3 years, she knows me well,  mmg nak beli Birkin pun x mampu inikan nak membalas budi baik dia. As for d New friend, I think he is really sincere.
Saya harap saya tak silap menilai.

Terkejut betul bila tengok jam dah hampir pukul 7 malam.
Selalu bila hal2 macam ni, saya asyik tengok jam je ...  ni masa berlalu pun x sedar.

We bid gud bye, despite muka masing2 mcm banyak lagi yang nak dibualkan... Eh...

Oh my way home, saya masih terkenangkan dua kawan saya ini...
Baiknya mereka...

Saya terkenangkan saat saya menangis sendirian dan memohon Allah kirimkan rakan2 yang baik serta tak akan aniaya saya lagi.
When was that?

Million years of lights ago.


No comments: