Friday, August 04, 2017

Athirah

It was after the body rafting activity


Athira had a panic attack. She fainted once she touched the water.
Mohon bayangkan betapa azabnya nak angkat dia ke darat dengan badannya yang terkulai layu tu..
The life guard took her to the camp. Yuni was there to look after her.

"Dia nangis nak balik. Badannya pun panas" she told me.

Me: betul ke nak balik ni
Athirah: angguk
Me: Semalam tak demam kan?
Athirah: geleng
Me: Ni sebab takut air tadi bukan?
Athirah: angguk
Me: Ok je kalau takut air. tapi beritahulah.. I pun takut tempat tinggi. Gayattt sangat. tapi rahsia tau
Athirah: senyum
Me; Dulu masa sebaya u, naik bangunan tingkat 3 pun I gayat tak berani pandang bawah hahaha
Athirah: senyum
Me: Ni betul ke nak balik ni.
Athirah: (nangis - angguk)
Me: Kalau balik nanti tak lepas la syarat kelayakan nak dapat lencana tu tu. Nak lencana tak?
Athirah: geleng
Me: Thats not all. Kalau Athirah balik hari ni, nanti makcik x kasi dah nak join aktiviti luar.
Athirah: (nangis)
Me; Makcik awak tu memang baik. Dia jaga awak bertiga dengan bagus. Teacher respek betul..
Athirah: (nangis)
Me: Kalau dia tahu Athira nangis ni, mesti dia datang ambil, tak bagi dah awak join aktiviti. Dia risau.
Athirah: (nangis)
Me; Kalau Athira demam, dan nak balik, boleh tumpang Cikgu Yuni balik. Tak apa tau... I tak marah pun.. Pergi kemas beg ye.. Tapi malam ni ada campfire  pulak.. Ermmm..

Dulu kakak Athira, Izzati was my sidekick, jadi saya kenal adik beradiknya. Masa di sekolah rendah dia selalu pengsan. Izzati ada beritahu sebabnya, tapi saya lupa. Tahun ini dia di Tingkatan 1 nampak lebih sihat tapi memang jenis tak bercakap banyak.

Ayah mereka meninggal sewaktu mereka kecil. Emaknya re-married dan mereka tinggal bersama pakcik dan makciknya. Memang saya hormat sangat dengan makcik dia tu, amanah sangat.

Sebab tu saya berani cakap macam tu hahahahah..

Lega hati kitaorang bila malam tu Athira had fun during the campfire. The next she lined proudly, receiving her badge.

"Teacher... mari sini teacher!!!" dia lambai tangan dua hari lepas.
Nampak!!!!!

Dulu nak dengar suara pun susah... Ni kemain bagi arahan pada kita pulak ..



Sampai ke hujung nyawa saya akan kenang pengalaman ni hahahahhahahahahaha

No comments: